Largest Cheese-Ripening Cellars in Central Europe

The original purpose of the cellars of today's Želetavské sýrárny cheesemakers from the 16th century was for ripening beer. After nationalisation, it was decided that the original Želetava brewery was unsuitable for the conception of the socialist planned economy. In 1953, the brewery was closed and adapted into a cheese-making facility, which still operates today.




 

Fotogalerie

 

Komentáře

Navštivte v okolí

Největší zrací sklepy pro sýry ve střední Evropě

(Želetava) Původní účel sklepů dnešní Želetavské sýrárny z 16. století byl směřován ke zrání piva. Po znárodnění bylo rozhodnuto, že původem pivovar v Želetavě není vhodný do koncepce s

 
 
Vysočina Tourism, příspěvková organizace
Na Stoupách 3
P.O.BOX 85
586 01 Jihlava
IČO: 28263693
webmaster@vysocinatourism.cz
www.vysocinatourism.cz
  
O Vysočině  Co vidět  Co dělat  Co se děje  Kde přespat  
Vysočina
Propagační materiály
Lidová kultura
Osobnosti Vysočiny
NEJ Vysočiny
Aktuality
Aktuality archiv
Partneři
Informační centra
Virtuálně
Geohra
Propagační materiály archiv
Turistické noviny
Mobilní turistická aplikace
Materiály cizojazyčné
Aplikace Cyklovýlety
Historie
Příroda
Města
Muzea a galerie
Rozhledny
Atraktivity pro děti
Pivovarnictví
Tipy na výlet
V létě
V zimě

        

Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.