Regionální produkty

Když se řekne Vysočina, představíte si kraj na pomezí Čech a Moravy nebo šišku voňavé uzeniny? Nejlépe obojí, protože Vysočina a dobré poctivé jídlo k sobě nepochybně patří. Zdejší svěží vzduch svědčí nejen typické plodině – bramborám – ale podporuje také chuť k jídlu. A možností, jak na Vysočině zahnat hlad a žízeň, je více než dost…
Přijeďte a ochutnejte!

 

Informace o projektu Regionální potraviny můžete najít zde: http://www.regionalni-znacky.cz/

 

Síť prodejen regionálních produktů

filtr:

Benátské těstoviny

Platnost certifikátu: 28.4.2015 - 28.4.2017

Firma Lubomír Doležal - výroba „Benátských těstovin" byla založena v lednu 1991 v obci Benátky v okrese Havlíčkův Brod. Tato malá rodinná firma se…

více...

Brambory z Vysočiny

BRAMBORY z Vysočiny
V čistém prostředí Vysočiny, v kraji bramborových polí, pro Vás s láskou a úctou k přírodě pěstují plodinu tomuto prostředí nejbližší.  BRAMBORY z Vysočiny…

více...

Brambory, sezónní zelenina a čerstvé bylinky, zeleninové bedýnky

Paltnost certifikátu: 28.4.2015 - 28.4.2017

Bedýnky jsou nový a zajímavý způsob, jak dostat čerstvou regionální zeleninu od pěstitele přímou cestou až ke konečnému spotřebiteli. Odpadají tak…

více...

Bítešské uzenářské a lahůdkářské výrobky a paštiky

Potravinářská firma SLÁMA má pevné základy vybudované na rodinné tradici sahající až do roku 1912. Pro Bítešké paštiky jsou dle staré receptury vybrány nejlepší ingredience, samotná paštika je balena…

více...

Chléb

Platnost certifikátu: 28.4.2015 - 28.4.2017

Chléb je výrobek, který vyniká svou chutí, trvanlivostí a složením. Je jedním ze základních pilířů našich potravin a je nedílnou součástí všedního…

více...

Chléb a jemné pečivo z Golčovy pekárny

Při pečení je kladen důraz na vysokou kvalitu výrobků a jsou používány české suroviny od českých dodavatelů. Základem výroby je poctivá ruční práce a dodržování tradičních pekařských postupů.

 

více...

Chléb kmínový, Koláč s makovou náplní

Kmínový chléb pekárny KLAS je pšenično-žitný chléb, k jehož kynutí je použito lisovaného droždí. Chléb se vyznačuje dozlatova pečenou a křupavou kůrkou, jemnou vláčnou chlebovou chutí aromatizovanou…

více...

Chléb, jemné a trvanlivé pečivo z Jeřábkovy pekárny

Bítešský chléb: pšeničnožitný, žitnopšeničný, žitný
Bítešský chléb pšenično žitný získal již řadu ocenění v pekařských soutěžích. Výroba chleba trvá cca 6 hodin.…

více...

Cílené bylinné směsi - Byliny Nový svět

Jedná se o modifikované cílené bylinné směsi, slouží jako potravinový doplněk, k prevenci, k podpůrné cílné léčbě. Směsi jsou balené do 100 g papírových sáčků. Balení je vždy opatřeno etiketou s názvem…

více...

Dekorační předměty aranžérské dílny

Platnost certifikátu: 30.4.2014 - 30.4.2016

PHOENIX se věnuje kompletní floristice, bytovému designu, návrhům a realizacím interiérů. Příroda, venkov a místní tradice jsou zásadními a nekonečnými…

více...

Dobroty od farmářky

Platnost certifikátu: 30.4.2014 - 30.4.2016

Domácí chuť nezapřou koláče a bramborové placky od farmářky z Třebíče Olgy Skalkové. K výrobkům patří bramborové pekáče, staročeské koláče, placaté…

více...

Domácí Klátilova paštika

Platnost certifikátu: 28.4.2015 - 28.4.2017

Historie firmy se datuje od března roku 1991. V současné době je známa i za hranicemi kraje Vysočina a její věhlas se stále rozšiřuje. Důvodem je vlastní…

více...

Dětské výrobky, dámské oděvy

 
Dětské zástěrky, šaty, hrací kalhoty, svetříky, kabátky.
více...

Dřevěné stojany s medovinou z Vysočiny

Platnost certifikátu: 30.4.2014 - 30.4.2016

Ručně vyráběné stojánky ze dřeva na medovinu.

více...

Farmářské jogurty, Farmářský tvaroh

Rodinná farma Němcových vychází z nejstarší tradice českého venkova. Důraz na kvalitu a moderní technologie se zde setkává se staletým umem a dovedností selského stavu. Všechny výrobky jsou ručně zpracovávané…

více...

Frivolitkovaná krajka

Frivolitka je druh ručně vázané krajky, kdy vhodným provazováním příze, pomocí frivolitkovacího člunku, nebo frivolitkovací jehly, vznikají uzlíky a pak podle jejich počtu v různých kombinacích fascinující…

více...

Jahodová zmrzlina z čerstvého ovoce

Zmrzlina z čerstvého ovoce (jahody) je vyráběná jako přirozeně bezmléčná (sorbet). Při použití bezlepkového kornoutu je i bezlepková. Je tudíž vhodná pro alergiky na laktózu a jedince s bezlepkovou…
více...

Javořické pivo

Platnost certifikátu: 28.4.2015 - 28.4.2016

Vzniku minipivovaru předcházely přibližně dva roky experimentů s vařením piva v domácích podmínkách. Ohlasy přátel a známých na vzorky piv uvařených…

více...

Jemné pečivo

Platnost certifikátu: 28.4.2015 - 28.4.2017

Jemné pečivo je součástí běžného i svátečního jídelníčku. Tato skupina výrobků je vyráběna dle vlastních rodinných receptur a podle krajových specifik…

více...

Keramické výrobky, výrobky z ovčí vlny, voskové svíce, výtvarná díla, smalty

Občanské sdružení Benediktus navazuje na zručnost a zkušenosti našich předků, pokouší se obnovovat staré technologie a rozvíjet je. Lidé s postižením v dílně získávají pracovní návyky a dovednosti,…

více...

Klátilovy uzenářské speciality

Platnost certifikátu: 28.4.2015 - 28.4.2017

Historie firmy se datuje od března roku 1991. V současné době je známa i za hranicemi kraje Vysočina a její věhlas se stále rozšiřuje. Důvodem je vlastní…

více...

Kraslice, pomlázky a vánoční ozdoby

Platnost certifikátu: 31.10.2014 - 31.1.0.2016

Tradiční výroba s originálními motivy zahrnuje háčkování, vitráže, mozaiky, malované a škrabané kraslice, voskovou batiku. Originální výrobky jsou…

více...

Kravské a ovčí mléčné produkty

Chaloupky založily v roce 2012 v Zašovicích zemědělské družstvo. Na Salátově kopci nad obcí se pasou dvě krávy plemene Jersey a jejich telátka, sedm východofríských ovcí a asi dvacítka cigájí. Přímo…

více...

MED - medovicový, květový, pastovaný, akátový, pohankový

Med je produkt včely medonosné, která sbírá na květech nebo stromech sladké šťávy obsažené v rostlinách. Med obsahuje pouze jednoduché cukry fruktózu a glukózu, dále minerální látky, stopové prvky a…

více...

Masné výrobky tepelně opracované

Platnost certifikátu: 31.10.2014- 31.10.2016

Všechny produkty vyrábí Zemědělská a.s. ve své výrobně v Krucemburku.

Komínová klobása: Klobása…

více...

Maso a masné výrobky v BIO kvalitě

Platnost certfikátu: 28.4.2015 - 28.4.2017

Farma vznikla v roce 1991 v areálu Školního statku Střední odborné školy v Jihlavě. Kvalita chovu zvířat a jejich pohoda je tady tou nejvyšší prioritou.…

více...

Maso, masné a uzenářské výrobky Mitrovsky Angus

Odvezte si kousek Mitrova s sebou domů. Nejlépe hned poté, co jej ochutnáte. Vedle vyzrálého hovězího prodávají na mitrovském statku i domácí vepřové a skopové, klobásy nebo sušené maso. Vše z mitrovského…

více...

Mačkaný oves z Vysočiny

Platnost certifikátu: 8.11.2012 - 8.11.2014

Výchozí surovinou pro výrobu mačkaného ovsa je oves vypěstovaný na Vysočině. Vysočina je oblast s vyšší nadmořskou výškou a nižší bonitou půdy, proto…

více...

Med - květový, smíšený, medovicový a pastový

Platnost certifikátu: 31.10.2014 - 31.10.2016

Med je sladká látka, kterou včely produkují z nektaru květů, nebo z výměšku rostlin. Působí antibakteriálně, protizánětlivě, přispívá k lepšímu trávení,…

více...

Medovina a med

Platnost certifikátu: 28.4.2015 - 28.4.2017

Včelí farma Sláma má přes 170 včelstev, umístěných na šesti stanovištích. Vyrábí se zde med květový a medovicový (lesní), propolisová tinktura, mast…

více...

Medové perníčky z Vysočiny

Platnost certifikátu: 30.4.2014 - 30.4.2016

Medové perníčky jsou sladké trvanlivé pečivo s dlouholetou tradicí, oblíbené především u dětí. Vyrábějí se buď samostatně, nebo jsou zdobené pravým…

více...

Meziříčské uzeniny a zabíjačkové speciality

Řeznictví a uzenářství Malec je rodinná firma s bezmála 20tiletou tradicí. Hlavní činností je výroba, distribuce a prodej uzenářských výrobků a masa nejvyšší kvality. Charakter rodinné firmy je zárukou…

více...

Originální skleněný šperk

Metodou spékaného skla – fusing jsou zde vyráběny nádherné skleněné šperky ať už náhrdelníky, náramky, náušnice, přívěsky či prsteny. Ty jsou následně dle přání zákazníka zabaleny do celofánových sáčků…

více...

Papírová krajka

Platnost certifikátu: 28.4.2015 - 28.4.2017

Paní Růžena Kručanicová vyrábí papírovou krajku technikou vytlačování předkresleného vzoru do pergamenu. Nevytváří však pouze tyto papírové krajky,…

více...

Pastovaný med, medovina a Eliščiny medové placičky

Eliščiny medové placičky – medové pečivo s ořechy je vyráběné na Včelí farmě Nosek tradiční rodinnou recepturou. Med z Včelí farmy Nosek tvoří 20 % všech…

více...

Pečené ovocné čaje, ovocné a květové medíky

Platnost certifikátu: 28.4.2015 - 28.4.2017

Pečené ovocné čaje se vyrábějí z čerstvého, na malé kousky pokrájeného ovoce, dodávaného výhradně od drobných soukromých registrovaných pěstitelů.…

více...

Pivo Chotěboř

V pivovaru se pod vedením sládka Oldřicha Záruby vaří v současné době 4 druhy piva, která jsou rozlišená podle stupňovitosti a typu. Všechna piva jsou vařena klasickým českým dvourmutovým způsobem ve…

více...

Pivo Harrach

Platnost certifikátu: 30.4.2014 - 30.4.2016

Pivo HARRACH je ve Velkém Meziříčí tradiční rukodělnou technikou vařeno více než 10 let. V současné době je k dostání střídavě 17 druhů piv (světlý…

více...

Pivo Rebel

Platnost certifikátu: 28.8.2013 - 28.8.2015

Pivo REBEL je jedno z nejoceňovanějších piv České republiky. Měšťanský pivovar je poslední nezávislý pivovar na Vysočině a je oprávněn užívat ochranné…

více...

Pletené a háčkované výrobky

Pletečné a háčkované výrobky tvoří Ing. Jana Vopálková. Po vystudování Vysoké školy strojní a textilní v Liberci, obor technologie textilu a oděvnictví, pracovala deset let na…

více...

Ručně malované hedvábné výrobky

Platnost certifikátu: 31.10.2014 - 31.10.2016

Přírodní neboli pravé hedvábí je vytvořeno výměšky žláz bource morušového, motýla latinsky zvaného Bombyx mori. Tyto výměšky v podobě vláken na vzduchu…

více...

Skleněné výrobky tvořené technologií

Platnost certifikátu: 20.11.2013 - 20.11.2015

Výroba a zpracování skla technologií FUSING zahrnuje lehání, ohýbání a spékání skla. FUSING je jednou z nejstarších technologií sklářství. Používá…

více...

Sladovky

Rodinná firma se zabývá výrobou ojedinělého výrobku, jenž je opravdovým unikátem. Jsou to Sladovky, Sladovky medové a Sladovky Original. Při jejich se používá slad a mláto. Oba výrobky jsou patentově…

více...

Spotřebitelské balení brambor VYSOČINA

Konzumní brambory jsou pěstované na Vysočině, pečlivě vybrané, omyté a balené dle varných typů a odrůdy do spotřebitelských obalů s motivem Kraje Vysočina. Varný typ určuje vhodnost brambor pro kuchyňské…

více...

Sušené ovoce

Společnost Domácí dobroty s.r.o. se zabývá především výrobou českého sušeného ovoce. Doplňkovým sortimentem je pak včelí med a švestková a hrušková povidla, která jsou vyráběna pouze z čerstvého vyzrálého…

více...

Sádecké víno

Platnost certifikátu: 30.4.2014 - 30.4.2016

Vinohrady ve Vinařství Sádek byly založeny zhruba před 30 lety. Pěstují se zde odrůdy jako je Irsay Oliver, Muškát moravský, Müller Thurgau, Merzling,…

více...

Tasovské křupavé placky

Platnost certifikátu: 31.10.2014 - 31.10.2016

Placky z rodinné pekárny Zdeňka Švestky jsou originální a netradiční pečivo, které nahradí kynuté a rychle se kazící pekárenské výrobky. Výborně…

více...

Tepelně opracované masné výrobky

Platnost certifikátu: 28.4.2015 - 28.4.2017

Firma Noba je česká rodinná firma, která se zabývá výrobou a distribucí českého čerstvého masa a výrobků. Výrobna je jako jedna z mála propojená prodejnou.…

více...

Tradiční uzeniny a maso od Stloukalů

Stloukalovi jsou malá rodinná firma s dlouholetou tradicí. Zabývají se maloobchodním prodejem masa a vlastních uzenářských výrobků. V místě dnešní prodejny provozovala rodina Stloukalova řeznické…
více...

Tvarohové a šlehačkové dezerty a listové těsto

Potravinářská firma SLÁMA má pevné základy vybudované na rodinné tradici sahající až do roku 1912. Tvarohové a šlehačkové dezerty jsou baleny do plastových mističek. Mají různé pestré příchutě, například…

více...

Tvorba - kožené plastiky, kožená galanterie, dámské kabelky

Jedná se o koženou galanterii, dámské kabelky a různou koženou tvorbu. Ruční osobité plastiky jsou zhotoveny z kůže (crast – nebarvená přírodní). Pro jemnější reliéf se využívá slabší kůže kozinka,…

více...

Uzené vlašské ořechy z Dalešic

Mandle a vlašské ořechy jsou uzené klasickým způsobem v udírně a ochucené mořskou solí. Potom jsou zabaleny do hygienicky vhodných sáčků, opatřeny etiketou.

Vlašské ořechy a mandle z Dalešic…

více...

Vinuté perly, šperky z vinutých perel

Vinuté perly jsou jedny z nejstarších technologií, první zmínky jsou již z doby bronzové. Po navinutí základního tvaru se mohou perly dekorovat různými technikami skleněnou nití, skleněnou…

více...

Výrobky rostlinné výroby

Kmín patří mezi velmi známé a hojně používané koření. Má velmi široké využití, od chleba až po maso. Kmín je čistý přírodní produkt s blahodárným účinkem na lidský organismus. Pěstuje jej Zemědělská…

více...

Výrobky ručně paličkované krajky

Paličkovou krajku vyrábí Lenka Malátová na válci zvaném herdule. Nitě jsou navinuty na dřevěné cívečky – paličky. Vzor je přišpendlený na herduli a správným křížením a kroucením vzniká vazba. Takto…

více...

Výrobky z kozího mléka

Polotvrdý kozí sýr typu gouda je vyráběn podle tradičních receptur, ve voskovém obale zraje několik měsíců. Čerstvý kozí sýr je balený v kelímku. Pokud se stane, že ho hned nesníte, lze ho pohodlně…

více...

Výrobky ze skla – vitráž - tiffany

Platnost certifikátu: 31.10.2014 - 21.10.2016

U této tvorby se jedná o 100% ruční práci. Vše začíná návrhem, jeho překreslením na sklo. Návrh se vyřízne, obrousí a olepí měděnou páskou. Vzniklá…

více...

Zahradní nádoby, užitné zahradní i interiérové plastiky a didaktické pomůcky - Axmanova technika modelování

Axmanova technika modelování (ATM) je světovou novinkou v řemeslně-výtvarných činnostech zdravotně postižených lidí. Nevidícím lidem od narození umožňuje tato technika poprvé v historii při práci s…

více...

Český med z Kamenice nad Lipou a Kamenická medovina

Platnost certifikátu: 28.8.2013 - 28.8.2015

Jedná se o český med, který pochází z okolí Kamenice nad Lipou. Konkrétně je to med květový pastový, květový smíšený a medovicový lesní. Dále pak do…

více...

Žampiony, Univerzální substrát

Žampiony pěstuje pan Kittler na speciální zemině v určitých vlhkostních a teplotních podmínkách v bývalém Kravíně v Kozlově na Jihlavsku. Vyrostlé žampiony sklízí ručně a prodává je v průhledném balení,…

více...

Želivské klášterní pivo

Klášter Želiv byl založen roku 1139 a první zmínky o vaření piva jsou už ze 14 století. Více než 300letá tradice vaření piva v klášteře byla přerušena roku 1907, kdy objekt zachvátil požár. K obnově…

více...

Židovské cukroví

Židovské cukroví je pečeno podle tradičních receptur přímo ve vlastní pekárně. K dostání je například v Kavárně Vrátka. Občanské sdružení Vrátka pomáhá od roku 2008 osobám se zdravotním postižením k…

více...

Žirovnický sýr – přírodní měkký sýr balkánského typu a nakládaný sýr s paprikou

Tradice mlékárny v Žirovnici je více než staletá. V roce 1995 mlékárnu koupil Pavel Nechyba, pod jehož vedením se začal vyrábět přírodní sýr balkánského typu pod obchodním názvem Istambuli, známý hlavně…

více...

Prosetínské trubičky

 

Prosetínské trubičky (kremrole) jsou cukrářský výrobek. Jejich výroba je založena na zhotovení vlastního listového těsta z kvalitních surovin. Náplň do upečených korpusů je vyráběna šleháním…

více...

Medovina z Telče

Medovina, čili medové víno je zfermentovaný med. Vzniká stejně jako vniká víno z hroznů. Vstupní surovinou je však med a voda. Je možné vyrábět medovinu jak zastudena tak vařenou. V Telči zkouší…

více...

Užitková a dekorativní keramika

Keramický ateliér MINET z Mnichu vyrábí především hrnky, čajové soupravy, ale i dekorační plastiky s nezaměnitelným dekorem.

více...